Fa una estona he posat el brou per demà.
Serà una nit de poc dormir, vigilant el brou. Traient d'una olla i ficant a l'altre. Afegint aigua.
Al final demà serem 20 i no 24 com al principi creia. Un dels meus nebots no pot venir.
En fi, de tota manera he agafat l'olla:
els ingredients:
i alguns estris de cuina per netejar les verdures:
i m'he disposat a preparar-ho tot.
He netejat les herbes pel brou (api, pastanaga, xirivia, nap, porro i una patata per espessir) i han acabat a l'olla amb la vedella, els ossos de pernil i el porc.
S'ha afegit aigua
Foc:
i ara... paciència... i anar filtrant el brou... i fer-lo créixer fins el doble quasi bé.
Demà matí afegirem el cigrons, dues patates més, ceba, botifarres, la pilota!
I a darrer moment...
Els galets!!!. D'aquells grans que amb dos ja tens el plat ple...
M'agrada fer-ho. Quedes un xic planxat. Però no seria Nadal sense aquest brou... És recuperar una mica aquella màgia de nens...
Ja ho sentirem a dir, com ha quedat.
Afegitó:
Avui (25/12) també he preparat aquestes amanides:
Avui a casa hem fet el rostit de demà i demà a primera hora ens posarem a fer l'escudella, amb olles a pressió, 4 ollades i ho trabocarem a una olla grossa, de quan la iaia tenia el cafè ja fa molts i molts anys...
ResponEliminaLa marona i jo també acabem planxades, però ens agrada remenar per la cuina :)
Segur que el teu brou serà boníssim, sempre surt bo quan es cuina amb amor.
Petonets de galets, estimat Barbollaire, bon nadal!
:********************
Bonic davantal ...;-)
ResponEliminaQuina joia d'home!! Va sortir bona l'escudella? M'imagino que sí. I avui canalons?
ResponEliminaNosaltres no hem menjat mai escudella el dia de Nadal, tot i que sé que és tradicional i a més és boníssima i més amb pilota.
Però què acabo de trobar!!
ResponEliminaBarbollaire en prosa, i currant-se un caldo de nadal que devia estar tremendament bo!
Bones festes, apreciat barbollaire!!
elur no és per dir-ho, però no cuino del tot malament... i el caldo és una de les coses que em queden poderoses!
ResponEliminaPetonets dolços follet, ;¬)*******
____________________
Gràcies Veí (i no sol pel davantal ;¬) )
____________________
Núria Benvinguda a les meves cases! disposa del que hi ha!
Doncs si, mal m'està dir-ho, però va quedar boníssima! I si, també havia pilota, botifarra, ets...
Petonet dolç :¬)*
____________________
esther benvinguda a les cambres!
Com ja he dit, doncs si...estava per llepar-se els dits, els plats, etc... XDDDDDD!
bon any nou, esther ;¬)***
Buffff quina feinada!!! però es tan bo menjar-la per nadal!!!
ResponEliminaUn Bon Any
Gràcies per convidar-nos a veure la teva manera de cuinar i per fer-nos sentir l'oloreta del brou. Ah! i les amanides fan molt bona cara!
ResponEliminaMmmmmmmmmmm...No ho puc evitar!!! Quina oloreta! Jo també en vaig menjar el dia de Nadal, com cada any!
ResponElimina:)