dijous, 10 de juny de 2010

Pensaments inconnexes - LXXXI -

De fotos, de música...

II Concurs de Fotografia.  Fins el 7 de Juliol!!!
Encara no has enviat res?

___________________________________________________


Ahir vespre concert de Jorge Drexler a l'Auditori i dintre del 21 Festival de Guitarra. Presentava el seu disc "Amar la Trama".

Ple a vessar d'un públic entregat. I és que, els tres cops que l'he vist en viu, no m'ha decebut mai. Té empatia amb el públic. I això els músics ho noten i frueixen tocant.
Va aparèixer acompanyat d'un grup format per una secció de vent  (Saxo tenor, trompeta i trombó), bateria-percussionista, baix, percussionista (cajón, marimba, bombo, veus)-guitarra i un multi-instrumentista (teclat, dulcimer, marimba, glokenspiel, caixa, efectes i pre-gravats,  theremin, baix, steel,...).

L'ovació sols sortir als escenari els va deixar descol·locats.No s'ho esperaven.

Però anem a pams. Abans va haver una telonera.  "La Shica". Cantant i ballant coples. Folklorica. Amb gràcia i art. Acompanyada d'un guitarrista, un percussionista al cajón i un reproductor de CD's. Va al.lucinar quan l'Auditori li va fer els coros a la "Bien Pagá".

I després en Drexler. Un so compacte. Fent versions de les seves cançons amb nous arranjaments, ritmes... I l'Auditori cantant.

Ell deixant-se portar i fruint. Cantant cançons (sembla) fora de la track-list oficial. I podria ser cert, perquè d'algunes no recordava tota la lletra.
Deixa als seus músics esperant els acords d'entrada a un tema, mentre ell arrenca amb una cançó en català.

Parla amb el públic. comenta que és una nit màgica. Amb sorpreses. Els tècnics preparen un micro mentre explica que va escriure una cançó pensant en una veu de dona molt especifica.
El tema: "Toque de queda". I presenta i apareix a l'escenari Leonor Watling, veu de Marlango i companya d'en Drexler.

I a partir d'aquí tot va ser una festa. Dos bisos. I la gent dempeus, sense marxar.
Fa sortir un grup de camdombe uruguaià (no confondre amb camdomblé). Percussió en esta pur.

I per acabar tots a l'escenari canten "Volando voy" de Kiko Veneno. La Shica cantant i ballant, Watling fent cors i a la marimba.

El concert havia començat a les 21:00h.
Trepitjàvem el carrer a 1/4 d'1 de la matinada... 3 hores, que van passar, volant.

Ah! i com que per ahir estava tot venut, avui repeteix concert.

2 comentaris:

òscar ha dit...

Sembla que va ser tota una festa. I l'autor sempre m'ha semblat un home coherent i amb molt de sentiment; dues coses no massa senzilles de trobar ni a la música ni d'altres vessants de la vida.

Joana ha dit...

L'estiu passat o l'altre el vaig poder escolar en directe...I és que com el directe res!!!!
Que bé aquestes nits :)