dimarts, 22 de gener del 2008

Pensaments inconnexes - XIII -

Crec que avui he perdut el poc seny que em podia quedar...

Vinc de cal dentista... M'han tret un queixal del seny...

Dues hores de soroll, força, talls a la geniva, tallar la corona, extreure les arrels, posar punts...



Si no hagués esperat tant encara tindria el de davant sencer... Peró es veu que l'arrel superior és la que ha fet que el queixal "baixés" durant aquest any, trencant la peça 37...

I en les revisions anuals, sense placa, no es podia veure que cabrona que era aquesta arrel...

Que hi farem...
Ara fred a la galta i menjars freds fins que tanqui la ferida...

I més endavant farem el tunning de la trencada (bàsicament quan es recuperi la geniva)

.... vaig a xutar-me alguna cosa pel dolor que ja quasi no queda rastre de la anestesia... =:¬?

dissabte, 19 de gener del 2008

Pensaments inconnexes - XII -

Cuinar em relaxa... Generalment em poso música. Ja sigui a l'equip o bé a l'MP3...
Tot depèn de qui hagi a casa i que estiguin fent...

Aquest matí m'he aixecat amb ganes de fer fideuà... Tal dit tal fet...He anat a primera hora a comprar tres sípies i un parell de calamars...
Com no tenien peix per fer un fumet he decidit tirar de preparat.

I a la una he entrat a la cuina disposat a fer un dels plats, mal m'està dir-ho, que millor em queden.

(Avui MP3 i música brasilera sols per mi: Marisa Montes, Caetano, Elis Regina...)

Els ingredients (sempre faig llarg perquè els agrada repetir i d'un dia per un altre):


- 3 sípies negres o brutes. Amb pell.
- 2 calamars
- 3/4 de quilo de fideus del n. 2. De vegades també ho faig del 0.
- 1 All
- 1 Ceba
- 1 tomàquet
- La melsa (salsa) de les sípies
- Oli
- 1 1/2 l. de Brou / Fumet de peix. (depén també de la mida del recipient i la quantitat)

Començo enrossint els fideus. (D'aquí que, en molts llocs si es fa amb fideus de cabell d'àngel i no es posen les bèsties, al plat s'anomena "rossejat" de fideus)



Tal i com els vaig fent els poso en un colador per que perdin l'oli sobrer i reaprofitar-ho:



Fideus fets! Ara toca el torn de les sípies (amb pell) i els calamars. Tot tallat petit.

Hi ha qui posa la sípia i el calamar "a suar" abans de fregir-ho. És a dir, en una cassola, amb un xic d'aigua freda, i a foc ben lent fins que queda de color rosat i ben tova...

Mentre les bèsties es fan a foc lent, preparo els components del sofregit:
Rallo el tomàquet

i tallo la dent d'all i la ceba:


El sofregit.
Primer la ceba. Desprès el tomàquet i l'all. I quasi al final, la "salsa" de les sípies:

No a tothom li agrada. I hi que, fins i tot, li fa fàstic. Jo tallo la bossa per la banda més propera al cap i premo, com si fos un tub de pintura, per afegir-ho al sofregit:

Quan el sofregit està al punt afegeixo els fideus, ho barrejo. A continuació la sípia i el calamar.

Un parell de voltes més i, acte seguit, el fumet:


I ara, es baixa el foc i esperem que els fideus es "beguin" el fumet. De tant en tant, si és necessari, una sacsejada a la cassola... Mai remenar amb una cullera!!!

Com sabem que està al punt? Perquè s'aixeca...
La pasta òbviament:



Hi ha qui ho posa al forn. Jo no ho he fet mai i sempre s'ha aixecat (la pasta, coi!!).

Es pot acompanyar amb un all i oli un xic clar. O amb una maionesa amb all que és més fàcil i ràpid de fer (o sigui feta amb la batedora elèctrica).

Per veure un vi blanc. Un Chardonnay per exemple.