divendres, 7 de novembre de 2008

Pensaments Inconnexes - XLIV -

De Què! i altres concerts...

30/10 21:00h. Teatre Coliseum (just davant la porta hi ha una estructura en memòria dels morts deguts al bombardeig de Barcelona). Entrades a 5 € per gentilesa de Catalunya Ràdio.

Joves, amb bones veus. Música en directe. Un muntatge correcte. Famílies senceres a les butaques (diria que alguna amb crispetes i tot).

Si us agrada
Manu Guix, O.T.... Aquesta és la vostra obra.

El llibret i la posada en escena em va recordar a Chicago, Rebelión en las aulas i unes quantes coses més... Previsible i predictible...

Un detall: El noi que fa de magrebí, parla com l'Apu dels Simpson.

Si aquesta obra serveix per acostumar als joves a anar al teatre...

Pel meu gust, fluixeta, fluixeta...
...........Primer concert d'aquesta temporada. Entre una cosa i l'altre, aquest any s'ens ha escapat la "Tità" de Mahler.

D'acord és un programa lleuger. Però permet apreciar una música, força cops genial i espectacular que, moltes vegades queda amagada darrera de les imatges i passa desapercebuda.

Us puc ben assegurar que l'Obertura de Lawrence d'Àrabia, en viu, començant amb tota la percussió, si més no, no et deixa indiferent.

- Per si algú no està al cas: Maurice Jarre és el pare d'en Jean-Michel Jarre, compositor de música electrònica, casat amb Charlotte Rampling, que ho va revolucionar tot amb el seu disc Oxygene (després han vingut molts més) i els seus macro-concerts-espectacles per tot el món (Paris, les Piràmides, la Plaça Roja, etc...) -

He possat el programa per si teniu curiositat i ganes de fruir d'unes peces molt agradables d'escoltar.

L'OBC va estar dirigida per la directora Rachael Worby. La temporada passada ja va venir per dirigir la música d'en John Barry (Memòries d'Àfrica, Midnight Cowboy... i tota la segona part dedicada a James Bond)

Una interpretació impecable i amb força.

I aquest dissabte... la Simfonia "Praga" de Mozart.

Ja us ho explicaré.

2 comentaris:

XeXu ha dit...

En veure els anuncis de Què penso sempre en Rent, però és clar, és l'única d'aquestes que he vist, i no en sóc massa aficionat, ho reconec.

Carme ha dit...

Ja sé on anar a buscar tota la informació cultural de Catalunya i del món mundial. Petonets, poeta.