Fa una estona he posat el brou per demà.
Serà una nit de poc dormir, vigilant el brou. Traient d'una olla i ficant a l'altre. Afegint aigua.
Al final demà serem 20 i no 24 com al principi creia. Un dels meus nebots no pot venir.
En fi, de tota manera he agafat l'olla:
els ingredients:
i alguns estris de cuina per netejar les verdures:
i m'he disposat a preparar-ho tot.
He netejat les herbes pel brou (api, pastanaga, xirivia, nap, porro i una patata per espessir) i han acabat a l'olla amb la vedella, els ossos de pernil i el porc.
S'ha afegit aigua
Foc:
i ara... paciència... i anar filtrant el brou... i fer-lo créixer fins el doble quasi bé.
Demà matí afegirem el cigrons, dues patates més, ceba, botifarres, la pilota!
I a darrer moment...
Els galets!!!. D'aquells grans que amb dos ja tens el plat ple...
M'agrada fer-ho. Quedes un xic planxat. Però no seria Nadal sense aquest brou... És recuperar una mica aquella màgia de nens...
Ja ho sentirem a dir, com ha quedat.
Afegitó:
Avui (25/12) també he preparat aquestes amanides: